Thermografische inspectie

Elektrische aansluitingen kunnen sluimerende gebreken hebben. Gebreken die met het blote oog niet waarneembaar zijn. Zoals een aansluiting met een verhoogde overgangsweerstand. Deze genereert extra warmte (een 'hot spot'). Als u zo'n hot spot niet tijdig constateert, kan dat tot een storing in de installatie leiden. Met een thermografische inspectie voorkomt u dat de installatie onnodig buiten gebruik raakt.

Met behulp van een thermografische infrarood camera worden de zogenoemde hotspots in de installatie gedetecteerd. Thermografie is een goede manier om risico's, bedrijfsuitval en de bijbehorende financiƫle gevolgen voor te zijn. De rapportage laat een duidelijk beeld zien van de eventuele aandachtspunten met een gedegen advies ter verbetering van de veiligheid en duurzaamheid van uw installatie. Deze manier van inspecteren is een veelgevraagde eis van verzekeraars en een waardevolle aanvulling op de NEN3140 inspectie.
Elektrotechniek Moerdijk inspecteert alle hoofd- en onderverdelers en alle schakelkasten.
Dat doen we tijdens werkuren. Uw elektrische installatie moet namelijk belast zijn om een betrouwbare inspectie uit te kunnen voeren.

Elektrotechniek Moerdijk | Plaza 11a | 4782 SL Moerdijk | T +31(0)168 - 40 28 58 | info@elektrotechniekmoerdijk.nl